Bootcamp

Voorjaar 2017 is er bij wijze van pilot gestart met bootcamp/krachttraining bij RST. Het begon met trainingen voor een groepje traillopers als voorbereiding op een tocht door de Alpen. De trainingen stonden open voor alle leden en al snel groeide er een vaste groep van 10 tot 15 mensen. Een jaar later is de training een niet meer weg te denken onderdeel van het RST-aanbod.
Tijdens de training wordt er gewerkt aan het vergroten van de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Er is aandacht voor het versterken van de grote spiergroepen: benen, buik, rug en armen door het doen van gerichte oefeningen. Door de duur en intensiteit van de oefeningen wordt er ook gewerkt aan het vergroten van het uithoudingsvermogen. Op verschillende locaties van de Universiteit Twente worden de oefeningen gedaan. Tussen de verschillende locaties wordt hardgelopen of gefietst. De locaties liggen meestal 100 a 500m uit elkaar.
De oefeningen worden in blokjes aangeboden. Bijvoorbeeld 40 seconden buikspieren, 20 seconden rust, 40 seconden push-ups, 20 seconden rust, 40 seconden squats, 20 seconden rust en zo verder: planken, zijwaarts planken, kikkersprongen, tijgeren, niets is te gek. Het aantal herhalingen dat je uitvoert is aan jezelf, als je het maar 40 seconden volhoudt J De variatie in oefeningen is erg groot waardoor het leuk blijft! Geen enkele training is hetzelfde.
De trainingen staan open en zijn geschikt voor alle leden van RST. Het is een goede aanvulling op de zaalsport, het nordic walken en het hardlopen. Je kan ook alleen voor de bootcamp lid worden van RST.
Laat je verrassen en train een paar keer mee!

Trainen
Dinsdag:
19.00-20.30 uur
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede
Let op: verzamelen bij het bootcampcircuit naast de atletiekbaan

Trainer: Nico Hagen
Kevin Schaap vervangt Nico tijdelijk.