Hardlopen

De loopgroep van RST is zeer divers, van beginnende lopers tot ervaren marathon lopers. We beginnen gezamenlijk en gaan daarna in twee a drie groepen uiteen. Tijdens de training staat de deelnemer centraal, de trainingen worden afgestemd op het niveau van de deelnemers. De looptrainers zijn KNAU gecertificeerd. De trainingen worden gegeven op woensdagavond op de sintelbaan van de Universiteit Twente en op zaterdagochtend in het Buurserzand. Op de woensdagavond begint de training om 19.00 uur, we verzamelen bij het sportcentrum, na het inlopen en rekken/strekken verdelen we ons in groepen. Per groep wordt er loopscholing gegeven en daarna het loopprogramma waar vooral wordt getraind op korte intervallen. Op zaterdagmorgen vertrekken we om 09.00 vanaf Camping Twente en gaan naar het Buurserzand. Na een gezamenlijke warming-up wordt de groep opgedeeld. Elke groep doet een eigen loopprogramma (lange intervallen, krachttraining en duurvermogen). De eerste zaterdag van de maand is er een lange duurloop. Dit betekent dat je traint op het volbrengen van langere afstanden.
Na de zaterdagtraining is er gelegenheid samen in de kantine van Camping Twente onder het genot van een kop koffie of thee wat na te kletsen.

Starten met hardlopen
Als je wil beginnen met hardlopen kan je bij ons goed terecht. Trainen doet ieder op zijn eigen niveau. Er zijn altijd drie of vier groepen lopers. In iedere groep houdt de trainer in de gaten of het tempo goed is. Dit wordt ook door alle lopers gewaardeerd.
Ieder jaar zijn er clinics waarin je leert trainen en hardlopen. Ook dit voorjaar zijn er weer clinics voor deelname aan de 7,4km van de Bommelasloop. Een prestatie om trots op te zijn. De clinics geven je ook het zelfvertrouwen om er na verder te gaan met hardlopen.

Trainen:
Zaterdag:
09:00-10:30 uur
Deldenerweg 1
7546 PP Enschede

Woensdag:
19:00-20:30 uur
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede