Clinic Start Nordic Walking

Op 6 oktober 2018 Start er een Clinic “Start Nordic Walking”. De inschrijving zal geopend zijn op 8 juli 2018.
—————————————————————————————————————
Op 17 maart 2018 is er weer een start gemaakt met de clinic “Start Nordic Walking” verzorgt door Rekreatie Sport Twente op 6 zaterdagochtenden. 
De training wordt verzorgd door gediplomeerde Nordic Walking instructeurs. De trainingen vinden plaats van 09:00 tot 10:30 uur in de omgeving van het nabij gelegen Buurserzand tussen Enschede en Haaksbergen.
Vertrektijd is om 9.00 uur vanaf Camping Twente, 
Oude Deldenerweg 1,
7546PP Enschede. 
Na de training is kan er onder het genot van een kop koffie of thee bij Camping Twente nog wat nagepraat worden.

Kosten
€35,- voor 6 zaterdagen vooraf te betalen bij opgave via het online inschrijfformulier op deze website www.rekreatiesporttwente.nl 
Stokken (poles) worden ter beschikking gesteld in bruikleen.
Ben je al lid van RST? Leden doen gratis mee met de clinic.

Wat is Nordic walking?
Nordic walking combineert de positieve trainingseffecten van hardlopen met de voordelen van langlaufen. Het resultaat is een totale lichaamsoefening waarbij 40 procent meer energie wordt verbrand zonder harder of langer te lopen. Bijkomend voordeel is dat de knieën minder belast worden, waardoor Nordic walking ook voor mensen met beschadigde knieën goed te doen is. Vergeleken met normaal lopen, zet Nordic walking meer druk op de grond met de stokken. Nordic walkers maken meer gebruik van
hun schouders en bovenarmspieren, terwijl ze een goede rug-, borst- en buikspieroefening krijgen. Er zijn regelmatig clinics die starten dus hou de website in de gaten.