Zaalsport

Rekreatie Sport Twente verzorgt op de woensdagavond om 19:30 uur zaalsportactiviteiten. M.i.v. september 2017 zijn we verhuist van de Meindert Hobbemastraat 24 naar de Gerard Terborghstraat 9, 7545 BV Enschede.


Sportieve recreatie is ons motto het plezier in bewegen staat bij ons voorop . We zijn een gemengde dames en heren groep we doen onze oefeningen naar eigen kunnen en mogelijkheden.

Volleybaltoernooi op 17-03-2017 in de Deppenbroekhal voor RST-leden en familie

Tijdens de sportactiviteit beginnen we met een opwarm kwartiertje met een rustige looppas afgewisseld met een kort sprintje en diverse loop-, rek- en strekoefeningen.
Eenmaal opgewarmd gaat het verder met oefeningen op de mat, wand of met andere hulpmiddelen waarmee we de spieren te versoepelen en versterken.
Buikspieren, rugspieren, been- en armspieren allen krijgen een beurt, waarbij de lachspieren niet vergeten worden.
Ter afwisseling wordt hierna een balspel gespeeld wat kan zijn badminton, basketbal, trefbal, blokjesvoetbal of softbal.
Het laatste deel van de avond is gereserveerd voor het volleybal.
Voordat we met het volleybal aanvangen beginnen we met wat balvaardigheidsoefeningen, bijvoorbeeld het elkaar onder- en bovenhands toespelen van de bal, opzetten van een aanval, enz.
Nadat er twee teams geformeerd zijn kan het spel beginnen de bal moet altijd drie keer gespeeld worden. Wanneer de tijd het toelaat kunnen er drie partijen gespeeld worden.
En zoals het hoort bij recreatieve sport, na afloop geven zowel de winnaars als de verliezers elkaar een hand waarna ieder met een voldaan gevoel onder de douche stapt en daarna om met een “bedankt en tot volgende week” weer huiswaarts keert.

Om 19:15 is de zaal open, ieder die mee wil doen kan vrijblijvend zo met ons mee sporten. Na drie weken kan je besluiten of je lid wilt worden.

Trainen
Woensdag:
19:30-21:00 uur
Gerard Terborghstraat 9
7545 BV Enschede.