Maatschappij

Rekreatie Sport Twente is een maatschappelijk betrokken vereniging en sluit bij voorbaat geen mensen uit voor deelname aan de sporten die het beoefent.  De activiteiten vinden plaats zowel met als zonder competitieverband. Het recreatieve karakter van Rekreatie Sport Twente beschrijft het recreatieve karakter al dit al in de naam. Er vinden regelmatig activiteiten die deze maatschappelijke betrokkenheid uitdragen.
Rekreatie Sport Twente biedt leden de gelegenheid het hele jaar door een sport te beoefenen. Jaarlijks vinden er clinics plaats om nieuwe deelnemers kennis te laten maken met de sport.

Sociale binding van jeugd en/of volwassenen.
Wij proberen mensen te betrekken door uitnodigingen te versturen deel te nemen met de diverse activiteiten die er plaats vinden. Ook de kinderen en/of familieleden zijn daarbij welkom.
Er vinden jaarlijks meerdere sportevenementen plaats gericht op mensen binnen en buiten Enschede en omgeving. Er worden ook niet leden uitgenodigd mee te doen.

Gezonde leefstijl
Door de aard van de sport waarbij fysieke inspanning verricht wordt worden deelnemers geconfronteerd met hun conditie en gezondheid. Er wordt bij Rekreatie Sport Twente een gezonde leefstijl aangemoedigd. Binnen de gezonde leefstijl past het niet roken, gezonde voeding en geen alcohol-/drugsgebruik. Prestaties en zelfvertrouwen en conditie zullen hierdoor verbeteren.

Natuur en omgeving
Rekreatie Sport Twente beoefend haar buitensporten in de buitenlucht en in het natuurgebied in Enschede/Buurse/ Haaksbergen. Samenwerking met Staats Bosbeheer en de boswachter en andere betrokkenen zoals grondeigenaren en omwonenden en campingeigenaar/gasten is van van groot belang. Er worden meerdere keren per jaar contacten onderhouden met deze betrokken om in goede harmonie samen te kunnen werken.