Support for Nature

Ook RST werkt mee aan S(up)port for Nature

Als vereniging maken we al jaren gebruik van het Buurserzand. Wij genieten wekelijks tijdens het beoefenen van onze sport van deze mooie omgeving.
Deelnemers aan de Bommelasloop spreken zich lovend uit over het mooie gebied.
Het Buurserzand is eigendom van Natuurmonumenten. Deze vereniging zet zich in voor het behoud van natuurgebieden over heel Nederland. Natuurgebieden zijn kwetsbaar en daarom heeft Natuurmonumenten zich aangesloten bij het landelijke project S(up)port for Nature. Sportkoepels en natuurorganisaties werken daarin samen op zo’n manier dat beide er voordeel van hebben. Sportclubs kunnen in overleg met de beheerders routes uitzetten in de natuur en Natuurmonumenten ontvangt hier iets voor terug.
Vanaf 2012 dienen verenigingen die een georganiseerde activiteit aanbieden op het Buurserzand een financiële bijdrage te leveren voor het gebruik van dit natuurgebied. Deze bijdragen worden door Natuurmonumenten gebruikt voor concrete natuurprojecten. Zo heeft Natuurmonumenten deze zomer een dassentunnel aangelegd onder de Oude Buurserdijk.
RST ondersteunt de gedachte die verbonden is aan S(up)port for Nature: samen genieten en samen zorgen. Voor het gebruik van het Buurserzand tijdens onze Bommelasloop gaan wij een financiële bijdrage betalen aan Natuurmonumenten. Voor de deelnemers aan de Bommelasloop zal dit een verhoging van het inschrijfgeld tot gevolg hebben.