Twentse Ven’n Loop

Twentse Ven’n Loop, heeft het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor een scholingsproject in Oeganda maar natuurlijk ook om lopers te laten genieten van het prachtige natuurgebied Witte Veen bij het Twentse plaatsje Buurse. Een ieder die houdt van een run zonder wedstrijdelement, over bos-, wandel-, fiets-, en natuurpaden kan er zijn hart ophalen!
Na de evaluatie van vorig jaar besloten we om de vierde editie anders te gaan invullen. Dat is een goed idee gebleken. De afstanden waren dit jaar, op veler verzoek, een heel stuk korter, maar de routes zeker even mooi of mooier. Door wat kleine klimmetjes en wat uitdagende paadjes toe te voegen kreeg de loop meer het karakter van een trail waarbij men kon kiezen voor drie afstanden, 5,8 km. 10,5 km. of 17 km. Onder het genot van een kop koffie/thee, met zelfgebakken cake, werden alle deelnemers vooraf door Silvia geïnformeerd over (de voortgang van) ons sponsordoel, het scholingsproject in Oeganda. In totaal vertrokken 88 sportievelingen om 10.30 uur vanuit ‘de Meene, één van de sponsoren van onze Twentse Ven’n loop.  Elke ronde kwam langs de centrale verzorgingspost, waar Laura de lopers thee, fruit, chocola en cake aanbood, hetgeen bij eenieder zeer in de smaak viel. De lopers hebben alle rondjes als een waar feestje ontvangen! We kregen veel complimenten over onze prachtige routes, die weliswaar soms lastig begaanbaar waren, maar zeer de moeite waard. Ook werden de lopers hartelijk welkom geheten door onze kudde Schotse Hooglanders. Deze langharige grazers zijn niet altijd zo sullig als de blik in hun ogen ons wil doen geloven, maar vandaag hadden ze duidelijk goede zin en hebben onze lopers en vrijwilligers (lees: Christel) met rust gelaten.
Na afloop konden alle deelnemers nog even napraten en genieten van een kopje eigengemaakte groentesoep, gesponsord door AH, locatie Rijnstraat.
Wij willen alle lopers, onze sponsoren, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het doen slagen van deze vierde Twentse Ven’n Loop heel erg hartelijk bedanken! Jullie hebben samen het fantastische bedrag van 915 euro bijeengebracht! Daar zijn we enorm blij mee!! Wat ons betreft dan ook: graag tot volgend jaar!

De Twentse Ven’n Loop leverde maar liefs € 915,-
op voor het goede doel!! in 2018

De Twentse Vennenloop zal zo mogelijk in de toekomst een ander sponsordoel kiezen. Er zijn al ideeën ingebracht op de bestuursvergadering.