Nordic Walking is een actievere vorm van sportief wandelen. Door te lopen met stokken (poles) gebruik je ook je rug-, schouder- en armspieren, die doorlopend worden aangespannen en ontspannen. Hierdoor ligt het energieverbruik in vergelijking met sportief wandelen een stuk hoger, terwijl de belasting op de gewrichten, de rug en benen niet toeneemt. Daarnaast bieden de stokken steun en stabiliteit, waardoor Nordic Walking een laag blessurerisico kent. Net als sportief wandelen kan Nordic Walking door iedereen beoefend worden.
De Nordic walkinggroep van RST start elke zaterdag om 9.00 uur vanaf Camping Twente richting het Buurserzand. De training duurt ongeveer anderhalf uur en gebeurt onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs. Na afloop kan in de kantine van Camping Twente onder het genot van een kopje koffie/thee worden nagepraat. 

WIl je kijken of Nordic walking misschien iets voor jou is, dan kan je meedoen met één van onze clinics (die o.a. hier op de site zullen worden aangekondigd) of een keertje aansluiten bij een reguliere training.  

Voordelen van Nordic Walking zijn

– laag blessurerisico;
– je verbruikt ongeveer 90% van alle spieren in je lichaam;
– je verbruikt meer energie dan bij sportief wandelen;
– je komt in de buitenlucht en in de natuur;
– de stokken (poles) bieden steun en stabiliteit en verminderen de belasting op knieën,
   heupen, enkels en wervelkolom, waardoor Nordic Walking ook voor mensen met be-
   schadigde knieën goed te doen is;
– Sporten in een groep betekent sociale contacten. 

Trainen:

Zaterdag:
09:00-10:30 uur
Oude Deldenerweg 1
7546 PP Enschede