Rekreatie Sport Twente is in 1983 ontstaan met als doelstelling een laagdrempelige sportvereniging, waar op een recreatieve manier meerdere sporten beoefend worden. Rekreatie Sport Twente richt zich op loopsport wandelsport en zaalsport en telt ongeveer 130 leden. Iedereen die een kijkje wil komen nemen bij één van onze sportactiviteiten, kan drie keer vrijblijvend gratis meedoen, alvorens lid te worden. Met vragen kan je terecht bij de trainers via Email: trainer@rekreatiesporttwente.nl
Voor overige vragen over tarieven of lidmaatschap zie de diverse links onderaan deze pagina. Het aanbod van sportactiviteiten wordt op innovatieve en deskundige wijze ondersteund door trainers die regelmatig cursussen en/of workshops volgen.

Jaarlijks worden er verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. De bekendste zijn de Bommelasloop op de derde zondag van mei en november, waar grote aantallen hardlopers op afkomen om door het schitterende Buurserzand te lopen. Een nieuwe loop die jaarlijks plaatsvind in februari is de Twentsevennenloop waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van een goed doel. Er ontwikkelen zich ook diverse activiteiten onder de sporters zelf. Loopwedstrijden in binnen- en buitenland worden bezocht en er zijn vaak meerdere lopers die meegaan. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Berenloop op Terschelling waaraan veel lopers meedoen en er een gezellig weekend van maken. Ook de Vuurtorenloop op Ameland en de Enschede Marathon zijn meestal bezochte evenementen. Trainers zijn graag bereid een trainingsschema te maken voor een bij jou passend tempo en tijd. Een aantal lopers heeft ervaring als haas bij de Enschede marathon, dus deskundigheid is in ruime mate aanwezig.